Aktuellt

Föreningen som arbetsgivare

Hur gör vi när vi vill anställa någon till vår förening? Vilka myndigheter måste vi kontakta? Hur betalar vi lön och vilka avdrag ska göras? Föreläsning i Åbo den 13 maj och i Helsingfors den 15 maj.Läs mera »
10.04.2014 kl. 13:56

Kurs i Kulturhusets bokföringsprogram

En kurs ordnas i bokföringsprogrammet som ingår i förbundswebbpaketet genom Kulturhuset. Kursen hålls i Helsingfors den 20 maj.Läs mera »
10.04.2014 kl. 13:53

Föreningskunskap 2014

En kurskväll den 2 april med senaste nytt inom föreningsekonomi och föreningskunskap. Välkommen med för att höra senaste information och för att uppdatera dina kunskaper.Läs mera »
07.03.2014 kl. 13:37

Om Föreningsresursen

 

Föreningsresursen är SFV:s webbplats för föreningskunskap. För besökare från Sverige framhåller vi att innehållet gäller finländska förhållanden.

Innehållet på Föreningsresursen står fritt till förfogande på denna webbplats med vissa förbehåll: Vi ger dig rätt att selektivt använda materialet internt i egna presentationer eller i utbildningar du arrangerar för din förening/organisation, om du uppger källan: "SFV:s föreningsresurs - foreningsresursen.fi".
Observera att bearbetningar eller derivativa verk inte får distribueras eller säljas allmänt. I praktiken betyder det att du kan citera materialet i eget material, men du får inte kopiera av stora delar av materialet för att till exempel skapa en egen webbplats eller egna kompendier eller böcker av materialet.

Föreningsresursen har byggts upp av personalen och förtroendevalda på SFV. Vi strävar till att hålla informationen uppdaterad enligt gällande lagar och förordningar, men webbplatsen kan inte betraktas eller hänvisas till som juridisk rådgivning. I knepiga föreningsjuridiska fall skall du bekanta dig med föreningslagen eller vända dig till en jurist.

Frågelådan

Ställ frågor eller läs andras frågor och svar.
Till frågelådan »

Föreningskunskap på fem minuter

Vet du inte var du ska börja?
Börja här »


Fortnox helpdesk

Kört fast med bokföringen?
Till helpdesk »


Understödsansökningar i föreningar

PDF med råd och tips hur man ansöker om understöd.
Ladda ner »